Seagate livrează hard disk-uri de 8TB

Luni, 22 Septembrie 2014
Seagate a anunţat începerea livrărilor de hard disk-uri de 8TB către clienţii din mediul business. Noile dispozitive sunt recomandate pentru aplicaţii de cloud storage şi backup, unde eficienţa energetică sporită şi spaţiul redus necesar pentru instalare se traduc în costuri de exploatare diminuate, aducând economii importante pe termen lung.

Fără o listă oficială cu specificaţii şi preţ de achiziţie, noul hard disk îngrămădeşte nu mai puţin de 8TB în formatul de 3.5”. Dispozitivul conectat folosind interfaţă SATA-6Gbps foloseşte probabil o configuraţie cu 6 sau 7 platane, acomodând câte 1.14TB sau 1.3TB fiecare. Acestea sunt instalate într-o carcasă cu atmosferă de heliu, gaz mai puţin dens care diminuează turbulenţele ce apar în timpul mişcării de rotaţie, permiţând astfel reducerea consumului de energie şi a temperaturilor prin folosirea unui motor cu putere redusă.

Pentru atingerea capacităţii dorite Seagate ar putea folosi tehnologie perpendicular magnetic recording (PMR), care permite capetelor de scriere să crească densitatea de stocare grupând track-urile de date mai aproape unul de celălalt.