Samsung accelerează de 5 ori transmisiile de date prin Wi-Fi pe 60 Ghz

Luni, 13 Octombrie 2014
Samsung a anunţat dezvoltarea tehnologiei Wi-Fi pe 60 Ghz, ce creşte de 5 ori viteza de la actualul standard Wi-Fi ac, ce oferă 866 Mbps sau 108 MB/s – viteza maximă posibilă pe dispozitivele electronice de larg consum.

Tehnologia Samsung pe 60 Ghz permite transmisia datelor până la 4,6 Gbps sau 575 MB/s, o creştere de cinci ori faţă de standarul maxim actual, ce permite atingerea unei viteze teoretice de 866 Mbps, sau 108 MB/s.

Drept rezultat, un film de 1 GB va necesita mai puţin de 3 secunde pentru transferul între dispozitive wireless, în timp ce filmele HD necompresate pot fi uşor transferate de pe dispozitive mobile către TV-uri în timp real, fără întârzieri.

Faţă de tehnologiile existente Wi-Fi în banda de 2,4 Ghz şi 5 Ghz, standardul Samsung 802.11ad pe 60 Ghz menţine viteza maximă prin eliminarea interferenţelor indiferent de numărul de dispozitive din cadrul aceleaşi reţele. Astfel, noua tehnologie Samsung elimină golul dintre viteza teoretică şi viteza reală şi promite o viteză de transmisie a datelor de peste 10 ori mai rapidă decât actualele standarde pe 2,4 Ghz şi 5 Ghz.

La fel ca în cazul actualelor standarde Wi-Fi, 60 Ghz este o bandă nelicenţiată în toată lumea iar introducerea dispozitivelor compatibile pe piaţă este aşteptată anul viitor. Samsung plănuieşte să introducă această nouă tehnologie Wi-Fi pe o gamă largă de produse, inclusiv device-uri audio-visual şi medicale, precum şi echipamente de telecomunicaţii.

Samsung nu a precizat alte detalii tehnice, precum raza de acţiune a noii frecvenţe Wi-Fi, dar dacă va fi similară actualelor standarde, sau chiar mai bună, cu siguranţă va fi un succes la nivel global.