Orange oferă servicii 4G LTE datorită echipamentelor Cisco

Vineri, 24 Octombrie 2014
Cisco a anunţat că liderul operatorilor mobili Orange Slovacia a ales seria Cisco ASR 5.000 ca element central al reţelei 4G long-term evolution (LTE), recent lansate. Prin implementarea seriei Cisco ASR 5000, Orange Slovacia intenţionează să multiplice capacitatea sa de retea cu investitii minime şi să aducă experienţa utilizatorilor mai aproape de cea a conexiunilor prin fir.

Elasticitatea reţelei cu soluţie Cisco va permite Orange Slovacia să transforme arhitectura sa şi să migreze traficul de date de pe reţelele existente 2G şi 3G. Cu această nouă implementare, Orange Slovacia va fi mai bine pregătită pentru comunicaţii de tip M2M (Machine-to-Machine) şi IoE (Internet of Everything).

Conform indexului Cisco Visual Networking, traficul global pe reţelele mobile va creşte de aproape 11 ori între 2013 şi 2018. Traficul de date mobile va creşte cu o rată anuală de 61%, atingând 15,9 exabytes per lună până în 2018.

În Europa Centrală şi de Est, conform aceluiaşi studiu, rata de creştere a traficului de date mobile va fi peste media globală, cu o creştere de 13 ori. Traficul 4G este aşteptat să reprezintă 29% din traficul total de date mobile în regiune până în 2018, comparativ cu 3% la sfârşitul anului 2013.