Microsoft face mai mulţi bani de la Samsung decât de la Skype, Windows Phone şi Xbox la un loc

Luni, 6 Octombrie 2014
Android – cel mai utilizat sistem de operare pentru mobile din lume, creat de Google – are multe patente deţinute de rivalul său, Microsoft. Au existat multe speculaţii despre câţi bani face Microsoft din licenţierea patentelor pentru Android către producătorii de terminale Android, precum Samsung şi HTC. Câteva informaţii au fost dezvăluite când Microsoft a anunţat că Samsung, cel mai mare producător de terminale Android, i-a plătit peste 1 miliard de dolari anul pentru a utiliza tehnologiile sale în telefoanele Samsung.

Această sumă este mai mare decât cele 848 milioane de dolari pe care Microsoft i-a făcut anul trecut prin diviziile sale de Divertisment şi Devices, ce include consolele Xbox – inclusiv Kinect şi reţeaua Xbox Live – precum şi serviciul de video calling Skype, şi lina de terminale Windows Phone.

Altfel spus, Microsoft face mai mulţi bani de la Samsug decât a câştigat Apple prin procesele intentate companiei Samsung, pentru violarea unor patente. Fără a include banii pe care Microsoft îi încasează de la alţi producătri de terminale Android.

Cât de mult este bazat Android pe tehnologiile Microsoft? Când ministrul de comerţ din China a apobat cumpărarea de către Microsoft a Nokia, în aprilie, Microsoft a spus autorităţilor că deţine „aproximativ 200 de famili de patente necesare construirii unui smartphone Android”.