Lenovo va înfiinţa o nouă companie pentru dispozitive smart

Joi, 16 Octombrie 2014
Lenovo a anunţat că va crea o nouă companie concentrată pe construirea de dispozive inteligente conectate la internet şi servicii în China. Compania va deveni operaţională din 1 aprilie 2015 şi va avea un nume şi brand propriu.

Astfel, Lenovo urmăreşte să atace piaţa din China de dispozitive mobile ce înregistrează o mare creştre, cocentrându-se nu doar pe dispozitive ci şi pe software şi dezvoltarea aplicaţiilor. La momentul actual, Lenovo are un business de succes cu telefoane inteligente, pe care le vinde pe piaţă prin dealerii de telefonie şi magazine specializate.

În timp ce Lenovo are şi continuă să-şi întărească propriile canale online sub brandul său ca parte a strategiei sale de extindere, noua companie se va concentra pe vânzările directe către consumatori, marketing şi dezvoltare de produse folosind un model de business bazat pe internet.

În următarele luni vor fi oferite detalii despre structura legală, planurile financiare, strategia de business, planurile de produse şi structura organizaţională.  Deocamdată Lenovo nu a oferi alte amănunte.