Lenovo, lider al industriei PC pentru al şaselea trimestru consecutiv

Joi, 9 Octombrie 2014
Conform ultimelor cifre din industrie raportate de IDC, Lenovo este clar lider global pe piaţa PC-urilor pentru al 6-lea trimestru consecutiv, atingând cota de piaţă de 20% - un record global. Între timp, industria globală de PC-uri arată semne de îmbunătăţire cu un declin modest de doar -1,7%, mult mai bine decât predicţiile anterioare ale IDC, de -4,1%.

În raportul livrărilor pe trimestrul 3, IDC spune că Lenovo a obţinut o cotă de 20% din piaţa PC-urilor, în creştere de la 19,4% în trimestrul al II-lea. Creşterea companiei este de 11,2% de la an la an (+ 2,3 puncte procentuale), extinzându-şi diferenţa faţă de jucătorul numărul 2, de la 0,2 puncte la 1,2 puncte.

Această performanţă se adaugă la peste 15,7 milioane de livrări pentru acest trimestru, conform IDC (International Data Corporation, o companie de cercetare și consultanță în IT).

„Atingând cota de piaţă de 20% pe piaţa PC-urilor este o mare împlinire pentru Lenovo – şi am ajuns aici mai repede decât ne aşteptam. În timp ce alţii căutau un plan care să funcţionez, noi l-am executat pe al nostru iar rezultatele vorbesc de la sine. Nu doar am atins un nou record şi ne-am solidificat poziţia de lideri în PC-uri pentru al 6-lea trimestru consecutiv, dar ne-am diversificat afacerea în acelaşi timp. Suntem numărul doi pe piaţa cu creştere rapidă PC+tablete şi numărul 3 pe piaţa vânzărilor globale de tablete şi servere. Şi curând vom fi numărul trei la nivel global pe piaţa smartphone-urilor”, a declarat Yang Yuanqing, preşedinte şi CEO al Lenovo.

„Suntem încrezători că această creştere puternică va continua pentru că ne concentrăm pe asta. Între timp ne păstrăm strategia, şi prin încheierea înţelegerii System X şi finalizarea achiziţiei Motorola Mobility vom avea trei motoare de creştere: PC, Mobile şi Enterprise. Şi printr-un echilibru corect de inovaţie şi eficienţă vom lansa produse şi mai bune din gama PC, mobile şi enterprise în viitorul apropiat şi pe termen lung. Chiar în această săptămână ne vom întări familia YOGA şi vom încânta clienţii noştri cu noi, creative şi stilate produse”.

Gartner (o companie americană de consultanță și cercetare în IT) a raportat de asemenea că Lenovo este lider pe piaţa globală de PC-uri, cu 19,8% cotă de piaţă pentru acest trimestru, faţă de 19,1% trimestrul anterior, cu un avantaj de 1,9% faţă de concurentul numărul 2.