Lenovo cumpără divizia de servere x86 de la IBM

Marţi, 30 Septembrie 2014
Lenovo a anunţat că au fost îndeplinite toate condiţiile pentru achiziţia afacerii cu servere x86 IBM şi că părţile anticipează că închierea efectivă a tranzacţiei va avea loc pe 1 octombrie 2014. Această achiziţie va face ca Lenovo să devină al treilea mare jucător pe piaţa globală a serverelor x86, ce valorează 42,1 miliarde de dolari.

Lenovo cumpără serverele şi switch-urile marca System x, BladeCenter şi Flex System, sistemele integrate Flex, serverele NeXtScale şi iDataPlex, precum şi software-ul asociat şi operaţiunile de mentenanţă.

IBM îşi va păstra mainframe-urile System z, serverele Power Systems, Storage Systems, Power-based Flex, PureApplication şi aparatele PureData.

Preţul de cumpărare este de aproximativ 2,1 miliarde de dolari. Aproximativ 1,8 miliarde de dolari vor fi plătite în cash la încheierea tranzacţiei şi aproximativ 280 milioane de dolari vor fi plătiţi în acţiuni Lenovo.

Înţelegerea a fost construită pe lunga istorie de colaborare ce a început în 2005 când Lenovo a achiziţionat divizia de PC-uri IBM, inclusiv linia de calculatoare ThinkPad. Achiziţia în derulare a Motorola Mobility de la Google va face ca Lenovo să devină al treilea mare producător de telefoane din lume, întărindu-şi poziţia în top trei producători de dispozitive smart – PC-uri, tablete şi smartphone-uri.

Alianţa strategică cu IBM face ca Lenovo să ofere acum aceste produse ca parte a unei soluţii enterprise IT mai complete, ajungând la o bază de clienţi mai mare.