Kaspersky Internet Security pentru Android, cea mai eficientă soluție pentru mobil

Vineri, 21 Noiembrie 2014
Kaspersky Internet Security pentru Android a luat primul loc într-un test pentru produse de securitate pentru sistemul de operare Android, efectuat de PC Security Lab, o companie independentă chineză. Conform rezultatelor testului publicate în această lună, produsul Kaspersky Lab a avut o rată de 99,959% pentru detectarea amenințărilor și a returnat zero raportări false.

Testul a fost efectuat pe dispozitive mobile ce rulează Android 4.x. Pentru studiu, mostre de malware și aplicații legitime au fost scrise pe SD cardul dispozitivul, după care produsul de securitate a fost instalat pe device și upgradat la cea mai nouă versiune a sa. Apoi, testerii au declanșat o scanare daca soluția de securitate o permitea, sau a instalat manual toate mostrele de aplicații dacă soluția suporta doar scanare automată. În timpul testului toate detectările de malware corecte și incorecte au fost înregistrate. Aceste date s-au folosit la calcularea rezultatului final.

În total, 13 produse de la vânzători diferiți au participat la această cercetare. Kaspersky Internet Security pentru Android a detectat 2434 mostre de mallware dintr-un total de 2435, și nu a perturbat instalarea niciunei aplicații legitime. Cel mai apropiat rival a detectat 2422 de aplicații malware (cu 12 mai puțin) și a returnat 2 alarme false.

Amenințările ce țintesc dispozitivele Android sunt tot mai multe și diverse în ultimele luni. Conform unui studiu recent Mobile Cyber Threats, efectuat de Kaspersky Lab în cooperare cu Interpol, utilizatorii soluțiilor Kaspersky de Android au avut de-a face cu 3,4 milioane de amenințări în ultimele 12 luni. 59% aveau potențialul de a fura bani de la utilizatori.