Intel lansează un smartwatch: Basis Peak

Marţi, 7 Octombrie 2014
Intel a dezvăluit recent Basis Peak, un smartwatch de 200 dolari, care monitorizează şi sănătoatea, programat pentru lansarea pe piaţă în noiembrie. Va reuşi noul smartwatch Intel să ameninţe Samsung în această piaţă de 53 miliarde de dolari?

Samsung a inundat pieţele cu şase ceasuri diferite Gear în ultimul an, dar Intel promite ca noul smartwatch Basis Peak să ofere capacităţi superioare de monitorizare a sănătăţii faţă de orice alte companii de pe piaţă.

Intel a cumpărat compania Basis, ce anterior lansase B1 Band, în martie pentru a-şi extinde prezenţa pe piaţa dispozitivelor purtabile (wearable devices) care, conform estimărilor, va creşte de la 4,5 miliarde de dolari în acest an la 53,2 miliarde dolari până în 2019.

Prin ce se diferenţiază Basis Peak de alte ceasuri inteligente: acesta poate „constant” să citească ritmul cardiac în timp ce utilizatorul este în mişcare, comparativ cu citirile temporare „spot checks” oferite de alte ceasuri, ce în mod normal au nevoie ca utilizatorul să stea perfect nemişcat. Intel susţine că citirile efectuate de Basis Peak, făcute prin intermediul sensorilor optici, sunt la fel de precise ca sistemele montate pe pipt.

Basis Peak include un accelerometru, sensor de temperatură la nivelul pielii şi sensor pentru transpiraţie în interiorul cadrului din aluminiu, rezistent la apă. Dispozitivul se sincronizează cu o aplicaţie iOS sau Android. Poate de asemenea afişa mesaje text, email-uri şi apeluri telefonice când este contactat la un telefon.